Конденсат на пластикових вікнах

Щоб розібратись у фізичному явищі утворення конденсату на поверхні, потрібно дати визначення таким параметрам:

  1. Що таке конденсат
  2. Точка роси
  3. Як усунути конденсат

Конденсат – це рідка фаза води, що утворюється з водяної пари. Вони насичують повітря та контактують із поверхнею, температура якої знижується до точки роси.

Точка роси – це значення температури, до якої насичене вологою повітря повинне охолодитися, щоб перейти з газоподібного стану в рідкий.

Іншими словами, існує фізична величина, яка визначає максимальну кількість вологи на одиницю об’єму повітря (Абсолютна вологість повітря), і величина, що визначає відношення масової частки парів у повітрі відносно максимально можливого. Вона називається відносною вологістю повітря та є основним показником у мікрокліматі приміщень.

Одну з вирішальних ролей у питанні конденсату грає якість склопакету та його технічні характеристики. Адже, якщо вікно є проівдником холоду, то необхідно додатково звернутися до сервісанта, котрий проведе діагностику та заміну ущільнювачів.

Вирішення проблеми утворення надмірної кількості конденсату на поверхні вікна

Конденсат на пластикових вікнах є першим показником порушення обміну повітря в кімнаті. Дієвий спосіб побороти його – це знову змусити приміщення дихати. Даний ефект досягається шляхом монтажу стінового провітрювача або рекуператора

Основне завдання рекуператора полягає в постійній заміні переробленого та насиченого вологою повітря на чисте атмосферне. Часто в нашій практиці спостерігається моментальний ефект зникнення конденсату з поверхні після 10 хвилин роботи провітрювача.

Якщо ви зіткнулися з тим, що вікна потіють, радимо прочитати інші статті на нашому сайті, оскільки наступним етапом накопичення вологи в приміщенні є утворення грибка.