У цій статті ми поговоримо про те, як можна налагодити вентиляцію в квартирі та провести профілактику, що запобігає виникненню супутніх проблем, пов’язаних із її відсутністю.

Чому необхідно налагодити провітрювання

Устаткування, яке забезпечує децентралізовану вентиляцію, називають побутовими рекуператорами, або ж провітрювачами. Виходячи з назви, можна зробити висновок, що провітрювання – це саме те, що допоможе вирішити проблему застою повітря в квартирі, якщо у вас вже зроблений ремонт.

Сучасні методи будівництва не враховують всієї комплексності робіт із покращення теплоізоляції приміщень. По суті, вся енергоефективність зводиться до заміни вікон та утеплення фасаду. Саме герметизація кімнат сприяє накопиченню вологи, що в свою чергу призводить до утворення конденсату та грибка, появи затхлості і браку свіжого повітря під час сну.

Що відбувається без повітрообміну

Як показує наша практика, негативні наслідки утеплення проявляються через 1 рік, коли ремонт вже зроблений і квартира облаштована. Першою ознакою, яка говорить про порушення обміну повітря, є конденсат на вікнах. На цьому етапі більшість не звертає уваги на таку деталь, проте за деякий час починає з’являтися грибок на стінах. Як правило, тільки після цього починається пошук вирішення проблеми та шляхів її усунення. Спочатку грибок намагаються просто змити, але незабаром він знову з’являється.

Щоб запобігти гниттю стін у приміщеннях необхідно налагодити обмін повітря, щоб відпрацьоване повітря виводилося з кімнати, а на його місце потрапляло свіже.

У теплий період можна просто відкрити вікна, але в холодну пору року вирішити проблему таким чином не вдасться через те, що один сеанс провітрювання виводить до 80% тепла.

Ґрунтуючись на всьому вищесказаному, ми підходимо до питання необхідності монтажу стінового рекуператора SmartStream, або провітрювача. Перевагами такої системи вентиляції є її мобільність і легкість в експлуатації. Для монтажу рекуператора не потрібно псувати ремонт, оскільки пристрій монтується за допомогою спеціального обладнання – шляхом алмазного буріння стіни. Завдяки цьому після монтажу залишається тільки отвір від кріплення обладнання, який легко приховати.

Також рекуператори нашого виробництва обладнані алюмінієвими теплоакумуляторами, що накопичують тепло з витяжного повітря, підігрівають припливне та видають високі показники повернення тепла навіть при екстремально низьких температурах.

Повністю уникнути тепловтрат не вдасться, але при правильному виборі рекуператора їх можна істотно знизити. Не варто також забувати про те, що повітря є одним із основних факторів, які впливають на мікроклімат, і що температура в сирому та сухому приміщеннях сприймається по-різному.

При підборі рекуператора для житлового приміщення необхідно враховувати один із основних чинників – низький рівень шуму при його роботі. На жаль, не всі виробники приділяють цьому питанню таку увагу, як ми. Рекуператори СмартСтрім розробляються спеціально для  житлових кімнатах. Їх  монтаж у спальні не створює дискомфорт під час сну навіть у людей, чутливих до сторонніх звуків.

Висновки про необхідність облаштування вентиляції в квартирі

Сучасні методи утеплення добре працюють тільки при комплексному підході до їхньої реалізації. На жаль, недостатня кваліфікація будівельників часто призводить до того, що не враховуються наслідки та зручність експлуатації житла. В ідеалі, вас повинні попереджати про те, що буде відбуватися в квартирі після її утеплення, а також радити профілактичні заходи, які допоможуть уникнути негативних наслідків герметизації приміщення. Таку інформацію повинні надавати продавці віконних систем, оскільки саме від їхньої продукції багато в чому залежить організація вентиляції в приміщенні.

Ми приділяємо багато уваги навчанню наших клієнтів. Оскільки сфера провітрювання поки лише розвивається та інформацією, що стосується правильної вентиляції приміщення, легко маніпулювати, наші фахівці намагаються надати якомога більше достовірних відомостей із цього питання. Для себе ми визначили вектор інженерного підходу до вирішення побутових проблем, тому можемо надати відкриту інформацію про свої рекуператори. Розвиток культури споживання повітря та правильного догляду за своїм будинком – це важлива частина нашої корпоративної філософії.

Більше інформації про побутове провітрювання ви можете знайти на нашому сайті. Також поставити всі питання можна, зв’язавшись із нами будь-яким зручним для вас способом. Наші фахівці нададуть детальну консультацію по темі організації грамотної вентиляції приміщень.