Більшість батьків роблять все можливе, щоб забезпечити своїй дитині безпечні умови, в яких їй буде комфортно жити та розвиватися. На жаль, у наш час підростаюче покоління зазвичай віддає перевагу тому, щоб більше часу проводити перед екраном ґаджета, а не в дворі з друзями.

Докладаючи максимум зусиль для розвитку своєї дитини, ми більше дбаємо про зовнішні чинники. Пильно стежимо за оцінками в школі, підбираємо різноманітні пізнавальні заняття, гуртки, секції та репетиторів, проте забуваємо про головне. Йдеться про організацію правильного мікроклімату в дитячій кімнаті. Цьому питанню приділяється вкрай мало уваги.

В своїй кімнаті дитина проводить більшу частину часу, але якісних меблів і гарного ремонту недостатньо для того, щоб уберегти її від проблем, пов’язаних із поганою вентиляцією в приміщенні. Зазвичай батьки намагаються підібрати абсолютно герметичні вікна, щоб в кімнаті дитини завжди було тепло. Проте, комфортної температури недостатньо для здорового мікроклімату в дитячій. Необхідний ще один елемент, який допоможе створити в кімнаті ідеальне середовище. Це свіже повітря.

Саме погане повітря є причиною виникнення деяких захворювань повітряних шляхів і розвитку алергії. Щоб повітря регулярно оновлювався та не застоювався в приміщенні, необхідно налагодити обмін повітря. Досягти цього можна декількома способами. Далі ми опишемо основні з них.

  1. Самостійне провітрювання.
    Провітрювати приміщення потрібно як мінімум 3-5 разів на добу, але робити це слід правильно. Фахівці радять повністю відкривати вікна на 20 хвилин. Однак у деяких випадках цей метод приносить не лише користь, але й шкоду: через відкрите вікно до приміщення проникають протяги, пил і комахи. Крім того, в сім’ях із маленькими дітьми такий спосіб провітрювання вкрай небезпечний. У зимовий же період зовсім немає можливості надовго відкривати вікна, в кращому випадку конструкцію ставлять на режим мікропровітрювання.
  2. Установка спеціального обладнання для провітрювання.
    На щастя, сучасні виробники пропонують широкий асортимент вентиляційних систем, представлених у різних цінових категоріях.

Основні системи заміщення повітря:

  • рекуператор;
  • брізер;
  • припливний клапан

Рекуператор – пристрій, що забезпечує примусовий і контрольований забір і подачу повітря. Він обладнаний теплонакопичувальним елементом, який підігріває припливне повітря за рахунок тепла витяжного. Завдяки постійній роботі вони проводять до 10 циклів заміни повітря в кімнаті за добу. Це допомагає запобігти вогкості, появі неприємних запахів і накопиченню випарів, які можуть завдати шкоди організму дитини.

Брізер – система припливної вентиляції з підігрівом повітря. Зазвичай комплектується спеціальними фільтрами. Брізери монтуються в квартирах, починаючи з 10-го поверху, а також у кімнатах, де проживають люди з алергією на цвітіння.

З тієї причини, що брізери створюють винятково нагнітання припливного повітря, необхідно передбачити витяжну систему, з якої буде виходити перероблене повітря.

Припливні клапани – пристрої, схожі на брізери, але без вентиляторів, підігріву та супутніх елементів контролю. По суті, це просто дірка в стіні, прикрита клапаном і ґратами.

Отже, найбільш оптимальним варіантом для вентиляції дитячих кімнат є рекуператори. Вони не створюють протягів, працюють на невеликій напрузі, повністю безпечні, підтримують свіжість і відчуття чистоти 24/7.

Якщо вас зацікавила система рекуперації, можете сміливо звертатися до нас. Також на нашому сайті ви знайдете максимум інформації про рекуператори СмартСтрім.