Особливий рекуператор

Рекуператори СмартСтрім мають велику кількість відмінностей від інших представників галузі, як конструкційно так і на рівні взаємозв’зків з  користувачами.

Ми розробляли наше обладнання відштовхуючись від вагомого особистого досвіду експлуатації  рекуператорів.  До запуску власного виробництва ми були дилерами багатьох виробників, які зараз представлені на ринку, мали досвід з іноземними екземплярами, котрі привозили з-за кордону у індивідуальному порядку.

Ідея започаткувати свій модельний ряд прийшла після розуміння, що ті рекуператри котрі були доступними не відповідали нашим особистим вимогам, як активних користувачів. Де-які працювали голосно, інші не відповідали заявленим характеристакм повернення тепла,  при невеликому мінусі за вікном відчутно охолоджували квартиру, і власне вартість обладнання, адже рекуператор не повинен коштувати як хороший кондиціонер.

Як ми вирішили перераховані проблеми?

Шум і баланс повітрообміну.

В першу чергу ми використали особливі вентилятори, котрі мають інакшу конструкцію, що забезпечує тиху роботу.
Наступним факторром стало, використання у однотрубних рекуператорах двох незалежних вентиляторів.   У такому типі провітрювачів зазвичай використовується один реверсивний вентилятор, котрий через свою конструкцію не здатен забезпечити сбалансований повітрообмін. А це означає те, що крутячись в одну сторону, він обробляє більшу кількість повітря, ніж в іншу.

Теплообмін.

Питання поганого теплообміну ми вирішили використанням алюмінію, як матеріалу для теплообмнінника. Це дало змогу досягнути вагомої переваги у поверенному теплі над керамічними акумуляторами. Всі дослідження ми проводили не у ручних лабораторіях, а на реальних змонтованих провітрювачах у справжніх погодних умовах, з 20 градусним морозом, вітром і розумним індивідуальним опаленням. І щоб затвердити для себе ці показники передали наше обладнання у Львівську політехніку,  і ми не дуже здивувалися, коли нам представили результати, котрі були максимально наближені до отриманих у «польових» умовах.

Система балансування повітря.

На протязі багатьох модифікацій конструкції внутрішнього корпусу ми розробили та інтегрували систему Air Flow Ballance у кожну модель. Ця технологія  дозволяє вберегтися від негативних зовнішніх факторів, протягів та передувів рекуператра. Вінцем системи стала автоматизація діафрагми у моделі Air Q. Вона автоматично підлаштовується під зовнішні і внутрішні умови. Сама закривається при оходженні кімнати, та прикривається при сильному вітрі.

Досягнути таких проривів нам допомогло те, що ми прислуховуємся до наших користувачів. Активна частина  клієнтів, зверталась до нас зі своїми ідеями, ділилися речами , які би хотіли вдосконалити або додати до функціоналу.

Оновлення ПЗ.

А з збільшенням кількості користувачів СмартСтрім в нас збільшилась кількість цікавих побажань від них. Тому для рекуператорів серії Air Q ми додатково розробили можливість оновлення програмного забезпечення через повітря. Це дало змогу апгрейду вже змонтованих рекуператорів та додавання цікавих функцій, котрі ми вже заклали у дорожню карту продукту.

Якщо ви хочете стати частиною Інтернету речей та відчути, що таке справжій український сервіс, тораді вітати у нашій сім’ї СмартСтрім.