Наша компанія спеціалізується на виробництві приладів, які вирішують питання повітрообміну на побутовому рівні. Ми вирішили поділитися з вами інформацією, яку нам вдалося зібрати протягом багатьох років роботи в сфері енергоефективності та покращення вентиляції будівель.

 


Повітря є одним із основних факторів, що впливають на мікроклімат житлового приміщення. На жаль, цьому питанню приділяється вкрай мало уваги при модернізації опалювальних систем і систем теплоізоляції житлового фонду.


 

При правильному поєднанні показників тепла і вологості повітря в приміщенні вдається створити правильний мікроклімат, який сприятливо впливає на здоров’я людини.

У свою чергу, поганий мікроклімат може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям і сприяти частим захворюванням (таким як алергія, напади астми та ін.), яких насправді можна уникнути. Для цього достатньо просто забезпечити правильний обмін повітря в кімнаті.

 

Соціальний аспект


На жаль, у нашій країні відсутня культура споживання повітря, на відміну від європейських країн, у яких наявність провітрювачів регламентується на законодавчому рівні та входить до комплексу енергоефективних робіт.

Ми хочемо донести, яким чином можна забезпечити оптимальні повітряні умови в житлових приміщеннях.


 

Теплоізоляція квартири або будинку – це система технологічних процесів, які взаємодіють між собою. Відсутність навіть одного з елементів системи призводить до дисбалансу всередині приміщення. Наприклад, при утепленні фасаду ми знижуємо ймовірність того, що тепло буде виходити через стіни, однак досягти бажаного результату без заміни вікон все ж не вийде. З іншого боку, після заміни старих вікон на більш герметичні конструкції повітря всередині приміщення припинить контактувати з навколишнім середовищем, що призведе до порушення обміну повітря.

Також великою проблемою є небажання сучасних забудовників будувати житло відповідно до європейських норм.

Проблеми які викликає порушений повітрообмін

Далі ми поговоримо про проблеми, з якими стикаються наші клієнти, та спробуємо обговорити кожну з них окремо. Хочемо підкреслити, що всі перелічені нижче незручності мають загальну основу.

  1. Сирість
    Для зменшення тепловтрат, у першу чергу, проводиться заміна вікон. Сучасні віконні системи не передбачають наявності щілин у своїх конструкціях, тому ефект інфільтрації приміщення нівелюється. Це призводить до того, що волога, створювана людиною в ході її життєдіяльності, не покидає кімнату, а накопичується всередині. Цей процес у перспективі призводить до підвищеної вологості та відчуття вогкості в кімнаті.
  2. Конденсат
    Першою ознакою порушення обміну повітря є утворення конденсату на вікнах. Цей ефект максимально проявляється в холодні періоди року, коли температура поверхні вікна нижча за температуру повітря в кімнаті. Таким чином, при взаємодії вологого повітря з поверхнею, на ній утворюється конденсат
  3. Грибок
    Якщо ви помітили, що на вікнах почали з’являтися крапельки вологи, необхідно готуватися до того, що за рік-два почне проявлятися грибок на стінах. У таких випадках для запуску процесу утворення грибкових колоній створені всі умови: відповідна температура та висока вологість.
  4. Енергетика повітря
    Всі чули, що побутова техніка є джерелом позитивно заряджених іонів, але мало хто надає цьому значення, а даремно. Позитивно заряджені іони негативно впливають на організм на клітинному рівні. Вони призводять до виникнення окислювальних процесів в організмі і знижують здатність клітини засвоювати потрібну кількість кисню.

Ми спеціалізуємося на вирішенні ваших проблем

Ми, як виробники рекуператорів, також зіткнулися з подібними проблемами. В зв’язку з цим, вирішили зробити для себе такий прилад, який би відповідав сучасним вимогам по поверненню тепла, був безшумним і, найголовніше, вирішив би вищеназвані проблеми. З того моменту, як ми створили рекуператор СмартСтрім, він почав користуватися популярністю серед наших друзів, які мали ті самі проблеми, що й наші клієнти. Таким чином, ми запустили власне виробництво та постійно модернізуємо наші прилади, розширюючи їхні можливості та адаптуючи під все більшу кількість людей. На момент написання цієї статті ми реалізували понад 1500 об’єктів різної складності на території України. Постійно надходять дзвінки подяки від наших клієнтів, які надихають нас на все нові розробки.